De ce, daca moare Bush inainte de 2008, ii poate lua locul Robin Williams

Ok, sper ca se vede clar ca am scris „daca”. Nu de alta, dar vreau viza cand o fi sa plec la doctorat.

Cred ca se intelege deja ca plec de la filmul „Death of a President„, produs de o echipa britanica. E un experiment cel putin interesant, filmul tratand in stil documentar asasinatul presedintelui Bush, care „a avut” loc in Chicago in 2007. De aici, se urmareste firul investigatiei, care curge printre interviurile cu cei implicati – garzi de corp, agenti FBI, ziaristi, consilieri prezidentiali. Apropo de asta, tanti care ii este consilier lui nenea Bush e opusul Elenei Udrea. Batranul texan si-a consumat tot bunul-gust cand a cucerit-o pe Laura, probabil.

Oricum, e un film de vazut si nu doar datorita ipotezei de plecare. Utilizarea unor secvente video cu presedintele si restul echipei, precum si a unor efecte CGI foarte curate, toate acestea vin sa completeze imaginea unui film rezonabil de bun.

Un film incontestabil mai bun este „Man of the Year„. Mi-era dor de Robin Williams in forma lui buna si acest film a reusit sa imi aline macar partial acest alean (asta da sinonim de retinut!). Pe scurt, un comic din categoria Leno, Letterman, Stewart candideaza la presedintia US, cu o campanie curata, fara clipuri TV (stiu, incredibil!!!); isi desfiinteaza candidatii la singura confruntare TV la care e acceptat si, printr-o eroare de soft a masinilor electronice de vot, ajunge sa castige toate cele 13 state in care a candidat, ceea ce ii ofera voturile electorale necesare… ok, sistemul lor e complicat, nu stiu daca e locul aici. Ideea e ca este ales presedinte, numai ca nu accepta postul. De ce? Va trebui sa vedeti singuri.

Replici rapide, de un umor acid si muscator, o muzica total nelalocul ei intr-o campanie prezidentiala, actori de prima mana. Nu iti dai seama cand trec aproape 2 ore. Ar mai fi de spus ca regizorul este acelasi care a facut si „Good Morning, Vietnam!„, o capodopera inegalabila a aceluiasi Williams. Asadar, nu ratati!

Alo, Casa Alba? Georgica e OK?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s