De ce nu suntem colineari cu axa Washington-Londra

Au aparut deja comentarii negative in media din UK (aici si aici) la adresa masurii Home Office de limitare a numarului de locuri de munca pentru necalificati, atribuite Romaniei si Bulgariei, dupa 2007. Deja sa mai vin si eu sa spun ca Reid e idiot, sau ca masura e un dublu standard fata de cele impuse celor 10 state acceptate in 2004, sau ca masurile nu vor duce decat la innegrirea pietei muncii engleze, ar cam fi redundant. Destul de remarcat ca aceasta masura, dublata de neridicarea obligativitatii vizelor inainte incetarii lor de facto (datorita regulilor UE care sunt mai tari decat cele nationale), demonstreaza ca nu prea ne gasim pe aceeasi axa cu mancatorii de fish’n’chips.

Nu-i nimic, pentru o dreapta e nevoie de doar 2 puncte. Tare imi e, insa, ca nici SUA nu ne vad prea bine. Desi am ramas printre putinii lor aliati in Irak, nici un semn ca s-ar inlesni acordarea vizelor (sa spun scoaterea lor ar fi prea nerealist) pentru romani. De altfel, suntem bagati la gramada cu celelalte 11 state intrate in 2004 sau 2007 (am fi fost 12, dar Slovenia a intrat in grupul select al celor care nu au nevoie de viza). De vizite oficiale, ori ale lor, ori ale noastre, nici gand. In acest timp, presedintii Kazhakstanului si ai celorlalte state din jurul zonei afgano-irakiene uzeaza din plin plusul fotoliilor din Biroul Oval (cine citeste cartile lui Bob Woodward, stie de ce!).

Asa ca am ajuns iar de poveste, intrand in cartea recordurilor cu o dreapta determinata de un singur punct. Poate e mai bine asa, ca ne da posibilitatea sa intreptam axa asta incotro vrem. Atat ca nenea presedintele ne cam loveste cu ea peste cap in timp ce o tot roteste ca pe buzdugan.

PS: macar la ps sa imi dau si eu cu cei 2 centi despre nominalizarea armeanului minune Varujan la functia de comisar european. Asa, dupa fata, se potriveste cu alde Baroso si Frattini. Dincolo de fata… ramane de vazut. Si el, ca si multi altii, s-a „nascut” speranta dupa ’90 si continua sa nu confirme la „lotul mare”. Cine stie, acum ca a schimbat echipa, poate reuseste antrenorul Baroso sa il utilizeze cum trebuie. Acum, ce sa zic? In locul lui, i-as batea totusi obrazul lui Moliceanu ca a fost in aceeasi urna cu un Cristian David. Cum, nu stiti cine este? Nu-i nimic, probabil ca 98 din 100 de romani nu stiu. Iar aia 2 care stiu sunt membri ai familiei sale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s