Viitor de aur tara noastra (n-)are…

Daca nici postul asta nu imi aduce trafic, atunci… 😛

Poate o fi caldura de vina, dar m-am saturat de generatia de 16-20 de ani. Sper sa ma racoresc scriind.

Copiii astia sunt inculti. OK, stabilesc de la inceput ca generalizez, tinand seama ca exista si exceptii. Dar cum exceptiile alea citesc carti si mai rar presteaza pe forumuri si bloguri, le exclud din discutie. Deci, revin, sunt inculti. Trec prin scoala ca Eurostarul prin eurotunel, ducandu-se la scoala, daca se duc, ca sa aiba de unde pleca la bodega sau la net-cafe, pentru un counter (ca a devenit substantiv comun) mic.

Nu poti sa ii intrebi nimic despre ceva specific, ca te dai mare sau ai aere. Daca incerci sa intelegi ce vor, esti bagacios si enervant.

Nici nu stiu sa scrie. Nici eu nu respect ultimele reguli ale cAcademiei, cu dela si odata scris asa indiferent de ocazie. Dar de aici si pana la cacarea pe limba romana practicata in turma e mare distanta. In loc sa faca reguli tampite, filologii de la Academie ar trebui fie sa stea mai mult pe mIRC, fie sa lupte sa il interzica. K-uri, sh-uri, tz-uri, hai ca ar mai merge, poate. Dar scriu copiii astia cu greseli de se indoaie monitorul; stai si incerci sa intelegi ce vor sa spuna, avand falsa impresie ca chiar au ceva sa spuna.

Trecand peste forma, ajung la fond. Sunt user vechi al unui forum academic extrem de fain, pe care se poarta discutii aprinse si pline de substanta. Evident, cum google furnizeaza si acest link la diverse cautari despre facultati, universitati, admitere etc, mai ajung copilasii si pe acest forum. Contrastul dintre posturile unor adulti si cele ale acestor copii e atat de mare, incat pare ca au ajuns acolo din greseala. Ei intreaba la ce facultate sau sectie e mai bine sa dea, dar nu precizeaza in ce oras ar dori sau putea sa aplice. Intreaba despre diferentele intre facultatile de stat si cele private, dar deja au o parere formata, la care nu renunta, ca „asa au auzit ei”. Cand li se raspunde sau li se cer lamuriri, fie dispar in ceata, fie baguie ceva neinteligibil. O reala placere, zau asa!

Ma uit si cine sunt actualii studenti la medicina si nu pot decat sa ma bucur ca plec din tara. Parintii mei sunt deja bolnavi si au medici rezonabil de buni care ii trateaza. Este fantastic cum ajung doctori personaje care nu stiu bine sa scrie in limba romana de baza, sa exprime o idee coerent si care, mai mult, se feresc cum pot de munca. Le povesteam unora dintre ei despre ce urmeaza sa fac, cercetare, doctorat. Replica lor aproape generala a fost „si e mult de munca, nu?”.

Ar mai fi de scris, dar mi-e scarba. Daca noi am fost ultima parte a generatiei MTV, astia de acum, generatia counter, nu imi dau deloc motive de a ma intoarce.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s