In with the new, out with the Cherie

Ahh, lovely photos, aren’t they?

Decada Blair s-a incheiat, incepe perioada Brown. Imi aduce aminte de gluma profesorului Sorin Oprescu, care, intrebat de ce nu l-a numit PSD-ul ministru al Sanatatii, raspundea mucalit ca nu s-au terminat cei cu B: Bartos, Beuran, Brinzan.

Nu voi incerca o prognoza asupra intentiilor noului PM; o face Emil Stoica mult mai bine decat mine pe blogul hotnews. Tot Emil imi spune ca Brown e intr-un ochi. Daca nu e intr-o ureche, atunci e bine.

Sunt curios insa de cateva lucruri: cum va manageria implicarea Marii Britanii in Irak, cum va reusi sa transfere si asupra sa capitalul de imagine datorat realizarilor economico-sociale din ultimii 10 ani (capital, ce-i drept, puternic erodat de Blair), cat de mult va conta cuvantul lui in noua situatie a UE, ce are de gand cu sistemul national de sanatate (pe care l-a declarat drept una din prioritati), cum va imbunatati sistemul scolar.

De asemenea, va fi interesant de vazut cum se descurca in prim plan cel care a fost artizanul mai nevazut al politicilor blairiste din ultimul deceniu.

Despre Mr. Blair… cred ca va deveni Sir pana la finalul verii. Daca nu va fi numit emisar special in Orientul Mijlociu, atunci va accepta, umil, vreuna din ofertele comerciale, precum amicul Schroeder. Nu cred ca va trebui Cherie sa munceasca ca sa aiba si gurile lor (multe, cum se poate observa) ce sa manance.

In final, ramane de vazut daca mai putina charisma se va dovedi eficienta pentru Anglia.

Reclame

2 răspunsuri to “In with the new, out with the Cherie”

  1. stefantalpalaru Says:

    Păcat că nu-i iubitor de UE. Am fi avut nevoie de o implicare mai serioasă a Marii Britanii.

  2. manoland Says:

    Pai e si logic sa nu fie iubitor de UE, asa cum e vazut sau dorit UE de catre Germania sau Franta. De altfel, imi aduce aminte de Norvegia, care nu doreste sa intre in UE din motive relativ similare: avantaje minime, nu ar beneficia de fonduri structurale, ar plati mai mult decat ar primi, e deja asociata etc.

    Plus ca e posibil ca laburist sa se simta exclus din tandemul de dreapta Merkel-Sarkozy ce pare la conducerea treburilor in UE acum.

    Asta e, sa vedem ce o sa iasa.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s