Comitete si comitii

Comisia prezidentiala pentru educatie (titulatura e mai lunga) a dat publicitatii documentul la care munceste de ceva timp si pentru care a fost formata. In 31 de pagini, „ROMÂNIA EDUCAŢIEI, ROMÂNIA CERCETĂRII – Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniile educaţiei şi cercetării” face analiza situatiei prezente si propune cateva masuri la fiecare capitol principal: invatamant timpuriu, obligatoriu, universitar si respectiv cercetare.

E bun documentul? Sigur! Va conta? Nu am mari sperante. Ar putea fi unul din elementele care sa ma faca sa ma gandesc la intoarcere? No way, Base!

Mi-e teama ca va fi prezentat, discutat, criticat, acuzat de partizanate, de nerealism,de nepragmatism. Se va spune ca nu e realizabil la noi, ca nu tine seama de traditiile noastre de veacuri. I se va reprosa ca ne comparam prea tare cu UE sau chiar cu US. Se vor spune multe si cred ca se vor realiza prea putine.

Pana una alta, trebuie sa dam din salarii bani pentru marirea pensiilor celor care strangeau la usa degetele adversarilor regimului. Deh, si securistii de ieri trebuie sa traiasca astazi, nu?

UPDATE: Emil Stoica face un rezumat mai extins al docomentului. Remarca absenta analizei invatamantul superior privat. Totusi, nu cred ca e o asa de mare scapare. Deocamdata, statul trebuie sa rezolve buba din batatura proprie, privatul avand nevoie de un mediu legislativ stabil si egal ca parametri de evaluare ca si cel de stat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s