Tour de France: 1ere Etape

Ziua premierelor: Robbie McEwan e primul care a facut pana, David Millar ataca pentru prima data de cand il stiu eu intr-o etapa normala (el e foarte bun la contratimp), rutierii au fost opriti pe London Bridge si le-a cantat fanfara 2 imnuri de stat, startul real s-a dat exact pe meridianul 0, la Greenwich si tot asa, primul abandon (Eduardo Gonzalo Ramirez, de la Agritubel, a facut pana si in cadere si-a cam ras umarul drept), prima cazatura mai serioasa (3 ciclisti raschetati destul de bine). Remarc din nou eforturile englezilor de a organiza ceva deosebit.

Dupa o evadare de peste 150 de km a 5 oameni, etapa s-a terminat totusi la sprint masiv al plutonului. Si daca asta nu era de ajuns, a fost o etapa care mi-a adus aminte de ce ador Le Tour. Dupa ce cazuse la 20 de km de final, Robbie McEwen revine, ajutat si de echipa, si castiga sprintul in mare stil. Era ca TGV-ul pe langa personalul de Lehliu, ceilalti ciclisti fiind la macar o lungime de bicicleta in spate. Zambesc si acum cand imi aduc aminte ca il am intr-o poza de anul trecut, de la Paris, din ultima zi. Daca mai castiga o etapa, sap si o pun pe blog.

Deocamdata, o imagine de pe site-ul personal al australianului:

Imaginile din Canterbury sunt superbe, catedrala e impresionanta, iar englezii au fost mult peste asteptari ca prezenta si entuziasm. Poate nu inteleg ei multe din ce vad, dar tot e ceva ca au venit in numar asa de mare.

In concluzie, o prima etapa promitatoare. Millar, desi nu a castigat, tot urca pe podium, cu tricoul celui mai bun catarator. Da, e castigat pe delusoare, dar tot e ceva. Plus ca e pe 3 in clasamentul general. Sa fi descoperit iar izvorul magic? Sper sa nu, ca imi place ca ciclist. Iar azi a facut lucruri frumoase.

Maine, incepem in Franta, aproape de locul unde s-a petrecut D-Day, si o terminam in Belgia. Sa fie Boonen motivat suplimentar de intrarea in tara sa natala si sa castige maine sprintul? On va voir!

PS: din pacate, anul acesta inca nu e disponibila vizionarea traseului in Google Earth, cum a fost anul trecut. Sper sa lucreze rapid la asta, caci era foarte fain.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s