Orez creeat prin puterea mintii

Nu-i asa ca noi, astia, idealistii, am avut destule momente cand ne-am gandit cum sa rezolvam foamea mondiala? Cum sa ducem camioane pline de alimente in Etiopia sau Coreea de Nord? Bine, gandul e foarte frumos si nobil, dar cati dintre noi am facut asta intr-adevar?

Ei, bine, ONU si-a dat seama cat de lenesi suntem si ne-a dat o solutie mutual avantajoasa. FreeRice este un site unde, alegand sensul corect al unor cuvinte mai putin comune in engleza, donezi 10 boabe de orez per cuvant. Nu platesti din buzunar, pentru ca sunt firme care isi fac reclama pe site. Dar si aceasta reclama e aproape atipica: nu ai pop-up-uri suparatoare, nu e reclama mai mare si mai tipatoare decat restul site-ului. Doar logo-urile companiilor se schimba discret, in partea de jos. Nici nu le observi la inceput, dar cred ca isi fac treaba.

Curgerea jocului e foarte buna, neavand timpi morti. Poti vedea in orice moment cate boabe ai strans, iar daca iti pica netul (se intampla peste tot), serverul a inregistrat cat ai donat, asa ca nu te-ai dat cu capul de pereti la neologisme degeaba.

Ah, foarte bun jocul pentru candidatii la GRE, care s-au saturat de celebrele liste de cuvinte care „sigur” apar la test. Veti gasi aici cuvinte care nu apar pe acele liste.

Cine spunea ca un cuvant nu poate potoli foamea?

Reclame
Publicat în food, politics. Etichete: , , , . Leave a Comment »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s