Live blogging: 50th Grammy Awards

11:38 Gata, s-a terminat. Iarăşi ciudat, fără un artist de final. Per total, un show interesant, poate prea lung şi un pic debalansat, pentru că sunt mulţi artişti multiplu premiaţi care nu au fost nici măcar pomeniţi. Asta e! Noapte bună!

11:25 Will.I.am improvizează frumos un rap pe ritmuri de Tony Bennett şi Frank Sinatra, U2 şi Michael Jackson, ca o rememorare a celor 50 ani de Grammy. Quincy Jones şi Usher prezintă premiul pentru Albumul anului, care e câştigat de către… un nene, pentru un album de soul/jazz etc, bănuiesc. Dar ce e frumos e că a rostit „Yes, we can!”. Se prinde cineva la cine se referea?

11:19 În sfârşit, aşteptam momentul: a apărut pe croll şi premiul lui Barack Obama! Da, a luat un Grammy pentru audio-book-ul făcut la Audicity of Hope. Ce, numai Al Gore să ia premii din astea?

11:17 O fi perucă pe capul lui Little Richard, dar vocea şi ochii sunt aceiaşi… Good golly Miss Molly!

11:14 Pe cât de bine a sunat Tina Turner, pe atât de dezolant sună Jerry Lee. Îmi plac melodiile lui, dar e un pic trist să îl vezi aşa, bătrân şi cu focul doar în ochi şi parţial în degete…

11:12 Little Richard, Jerry Lee Lewis şi John Fogerty încearcă să aducă rock’n’roll-ul pentru câteva minute înapoi sub reflectoare (vai, ce patetic pot să scriu!)

11:11 Aflu de la BBC că Roy Scheider, actorul din Fălci (şi alte filme bune) a decedat astăzi.

10:57 Preşedintele adevărat al asociaţiei ce acordă premiile enumeră câteva din rolurile asociaţiei şi se declară solidar cu scenariştii, a căror grevă e pe final. Îl prezintă pe un pianist, invitat acum 8 ani la show, care a devenit anul acesta laureat al premiilor. Un moment emoţionant a fost enumerarea celor care s-au stins în anul ce a trecut, moment ce a culminat cu imaginea lui Il Grande Luciano. În omagiu, cântă Andrea Bocelli şi Josh Groven. Superb! Ce păcat că americanii nu ştiu italiana, ca să poată înţelege şi cuvintele…

10:49 Amy Winehouse câştigă Melodia anului pentru Rehab! Mare lovitură! În faţa lui Beyonce, Rihanna, Foo Fighters şi Justin Timberlake.

10:49 Melodia anului?

10:48 Tony Bennett şi Natalie Cole acordă un premiu lui Doris Day, cea care ne încântă cu Que sera, sera.

10:38 În sfârşit, cred că va cânta Amy Winehouse de la Londra. O introduce Cuba Gooding JR. Oh, şi nu a renunţat la cuibul de viespi numit coafură. De fapt, la aproape 4AM, cât e acum la Londra, se potriveşte perfect.

10:37 Ceva poze puteţi găsi aici. Încă foarte puţine. Folosesc oare SLR cu film??? Ah, şi e flash, deci nu pot fi copiate sau linkuite.

10:33 Cea mai bună colaborare rap: Rihanna feat. Jay-Z, Umbrella.

10:25 Joe Mantegna îi introduce pe o chinezoaică şi un alt nene, pentru Rapsody in Blue de Gershwin. Scuzaţi, era chinezoi.

10:17 Ringo Starr şi Dave Stewart (vai, ce seamănă unul cu celălalt!!!) dau premiul pentru cel mai bun album country. Nu mă interesează cine îl ia, time for pishu! Ah, dar merită totuşi remarcat tipul, pentru poanta serii: „Tocmai mi-a fost înmânat premiul de către un membru Beatles. Ţie ţi s-a întâmplat aşa, Kanye?”

10:11 Stevie Wonder îl omagiază pe Berry Gordy, fondatorul Motown. Apoi, îi lasă locul pe scenă Aliciei Keys. Care şi-a schimbat şi coafura, şi rochia. Văd că n-a renunţat la cerceii cât roata calului, asemănători cu cei purtaţi la SuperBowl.

10:03 Oare vor lua Daughtry premiul pentru cel mai bun album rock? Nu, l-au luat Foo Fighters.

10:00 Kid Rock cântă alături de una din cele mai în vârstă laureată a unui premiu. Amuzant… cât de cât.

9:56 Feist cântă o melodie obsedantă, folosită într-o reclamă foarte difuzată aici. O prezentă delicată, dar puternică în acelaşi timp, cu o voce ce aduce a Alanis Morissette.

9:50 Mike Huckabee cred că a fost uns la sufletul lui de basist de momentul gospel abia terminat.

9:43 Intră în scenă marea Aretha Franklin! Damn, nigger, what a voice!

9:38 Cel mai bun album rap: „Graduation” al lui Kanye West, care are „scris” MAMA în frizura de pe ceafă.

9:37 Cât cântă nenea ăsta, am reverificat site-ul CBS pentru poze. Abia le-au pus pe cele de la intrarea pe covorul roşu. Ce naiba, le-au developat??? De ce durează atât?

9:32 George Lopez (probabil cel mai faimos comic hispanic) îl prezintă pe un nene ce cântă country. Yee-ha!

9:29 A murit recepţia digitală pentru CBS. E oribil pe analog, dar… asta e. Poate îşi revine până se termină pauza.

9:26 Şcoala Nirvana înseamnă încă ceva; mă uit cu un zâmbet amar cum fostul baterist al trupei, devenit vocal al Foo Fighters îmbătrâneşte şi el. Frumoasă combinaţia cu orchestra Grammy, chiar dacă partea de corzi s-a auzit mai puţin în timpul rockului. Măcar alămurile s-au remarcat.

9:21 Şi va fi tipa cu vioara. Să vedem ce iese.

9:20 Se anunţă cine va cânta cu Foo Fighters.

9:14 Cea mai bună melodie a anului: „Rehab” Amy Winehouse.

9:13 Moment omagial Burt Bacharach, care primeşte şi el premiul pentru întreaga activitate.

9:03 Cher (da, e încă vie) le prezintă pe Beyonce şi Tina Turner. Mamă, ce coapse are Beyonce. Mi se pare mie sau s-a cam îngrăşat? Fantastic cum arată Tina Turner la 60+. Or fi şi operaţii estetice, dar ochii şi energia nu se pot transplanta. Cât despre Beyonce, nuş ce îi face Jay-Z acasă, dar îi prieşte!

9:01 Că tot e pauză, să îi critic puţin pe cei de la CBS: a trecut deja o oră de la începutul show-ului şi încă nu au apărut poze oficiale pe site-ul lor. ABC s-a descurcat mult mai bine la AMA.

8:52 Fergie şi John Legend – un duet foarte interesant. Ei doi şi un pian, în mijlocul sălii. Tot ei prezintă premiul pentru cea mai bună compilaţie dintr-un film, care este acordat „Love”; pe scenă urcă Ringo Starr pentru a primi premiul.

„Last night I saw you in my dreams / Now I can’t wait to go to sleep”…

8:45 Kanye West e la fel de Stronger. El e unul din acei oameni care îmi plac când cântă, mai puţin când vorbesc. Ce bine că nu vorbeşte prea des! Show total face acum la Grammy! Şi e însoţit de Daft Punk. Kanye are şi melodie specială dedicată mamei sale, decedată cu puţin timp în urmă, după o operaţie estetică.

8:36 Deşi festivitatea se ţine în imensa arenă Staples Center (unde joacă LA Lakers), evident că n-au intrat toţi înăuntru, aşa că e o scenă şi afară, unde vor cânta Foo Fighters, alături de unul din trei instrumentişti clasici. Publicul alege pe site-ul CBS (vezi, corbel, că citesc şi comentariile?) sau prin SMS. Nu vă dau numărul, că nu cred că aveţi nevoie.

8:34 Cindy Lauper şi Hanna Montana prezintă premiul pentru cel mai bun nou artist, câştigat de către Amy Winehouse (care a avut probleme cu viza de US şi va cânta de la Londra, prin satelit).

8:33 Cirque du Soleil şi o trupă de gospel au făcut un moment magic, cu un tribut The Beatles.

8:23 Tom Hanks prezintă premiul pentru întreaga activitate trupei The Band. Tot el face introducerea momentului dedicat The Beatles. Oh, Doamne, Yoko Ono cu un imens joben alb… câh!

8:17 Când să dea şi preşedintele chestiei să vorbească, apar foştii colegi din trupa The Time şi îl pun la treabă. Evident că nu sunt lăsaţi mult timp să presteze, pentru că apare Rihanna. Ah, please don’t stop the music! Rihanna e îmbrăcată într-un… struţ!

8:12 Prima pauză. Pe ecran se derulează o mulţime de premii deja acordate. Aşa că intraţi pe site-ul Grammy şi vedeţi acolo totul. Văd că încă nu actualizează foarte rapid, dar până la final ar trebui să apară ceva.

8:09 Prince prezintă premiul pentru Cea mai bună voce feminină în R&B, care e câştigat de către Alicia Keys, pentru „No One”.

8:05 Nici aici nu scap de Carrie Underwood… Încearcă fata să combine country-ul ei cu R&B, dar încă sună scârţâitor… Melodia nu e foarte rea, dar nu mă împinge spre eMule… Ah, şi are şi o trupă de domnişoare ce fac pe Sistem. Doar se fac.

8:00 Ceremonia începe cu o secvenţă filmată în care apare Frank Sinatra, explicând ce înseamnă un Grammy. Apoi, alături de el cântă… Alicia Keys (într-o rochie verde smarald superbă).

7:59 Începe într-un minut!

Reclame

9 răspunsuri to “Live blogging: 50th Grammy Awards”

 1. corbel Says:

  n-ai spus pe ce post se dă live-ul :p

 2. corbel Says:

  numarul il dau eu 81818, si am votat pt prima concurenta

 3. manoland Says:

  eu sunt cu contrabasul, dar n-am chef sa votez.

 4. corbel Says:

  mi se pare mie sau blogul trebuie setat pe era EST (GMT-5) ?! ma refer la ora din dreptul comentariilor

 5. manoland Says:

  era setat, nush ce are. tre sa mai verific.

 6. corbel Says:

  super momentul cu Tina Turner 🙂

 7. manoland Says:

  Wheels keep on turning!

  Rollin’ on the river!

 8. corbel Says:

  daca vrei sa pui direct link sau sa incluzi in postul asta: http://content.grammy.com/images/console/50_Show/RihannaMorrisDay_MichaelCaufield.jpg

  😉

  ps: g’nite – ultimul comentariu pe seara aceasta

 9. manoland Says:

  mersi mult. nu mă mai obosesc să le pun. cine vrea să le vadă dă click.

  somn uşor!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s