Să suflu în… bujii?

Maşina mea a împlinit un an de când o posed(ez). Are cam 4500 de mile, ceea ce e foarte puţin pentru cum şi cât se circulă aici. Despre cum am cumpărat-o, puteţi citi aici.

Sunt pe zi ce trece mai convins că am făcut o alegere bună. Consumul e OK pentru un motor de 2 litri şi stilul meu de condus. În fiecare moment zâmbesc (atât intern, cât şi extern) pentru că instalaţia audio (radio CD cu 6 boxe, absolut standard pentru acest model) e muuuult superioară multor altor pachete audio pe care le-am auzit pe maşini cu aere. Cuplând noul meu telefon Nokia N95 la sistem, am şi un player MP3, aşa că… pe aici mi-e drumul.

Am început să mai văd câteva pe străzi. Treaba e că concurenta directă pe clasa ei e celebra si omniprezenta Toyota Corolla, mai ieftină la preţ, dar şi cu dotări inferioare. Am călătorit şi condus o Corolla şi sunt încă o dată mulţumit că am ales Nissan. La clasa inferioară, am văzut cel puţin tot atâtea Nissan Versa ca şi Toyota Yaris (nu vă mai dau linkuri aici, le aveţi în postul iniţial despre maşină). La clasa imediat superioară, la fel, aproape egalitate „din ochi” între Nissan Altima şi Toyota Camry. Aici se adaugă şi Accord-ul celor de la Honda (care tot nu îmi place).

De la un demaraj bun la o turaţie foarte mică pentru viteze rezonabile (2100 turaţii pe minut pentru 75 mile pe ora), cuplat cu o cutie automată excelentă (nu simţi trecerile de la o treaptă la alta), de la spaţiul interior foarte bine distribuit şi tapiseria foarte rezistentă, de la tabla foarte bună la vopseaua care nu şi-a pierdut deloc strălucirea, deşi stă sub soarele si ploaia floridiană, într-un cuvânt – foarte bună!

Am avut doar 2 schimburi de ulei pana acum, unul făcut la termen (2 luni), altul la limita de mile (3750) şi au decurs foarte bine şi uşor. Din păcate, pentru că nu merg mult cu ea, nu pot beneficia de cecul pe care mi-l trimite Castrol, ca să plătesc mai puţin următorul schimb. Care următorul schimb de ulei e la 7500 de mile, deci întrebaţi-mă prin iunie anul următor cum mai e treaba.

Cât am fost în ţară, am lăsat-o în parcare, acoperită cu prelată. M-am întors şi m-am dus ţintă la ea. Mă aştepta în toată nissanitatea ei şi a pornit, evident, la prima cheie. Mi s-a dus piciorul de câteva ori ca pentru ambreiaj, dar mi-a trecut rapid.

Sper să mă ţină cât mai mult! Aştept să mă liniştesc cu începutul de semestru şi, dacă mai scade benzina, să mai hălăduiesc şi eu prin Florida asta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s