M-am băgat şi eu un pic în oceanul Atlantic!

Nu de tot, ci aşa, un pic:

Pentru că e weekend lung, luni fiind Labor Day (Ziua muncii), am zis să încerc să ajung duminică la plajă la ocean. Cea mai apropiată destinaţie de mine e Cocoa Beach. Din cauza lui Gustav, cerul a fost foarte înnorat; n-am văzut soarele deloc duminica asta. Bine că săptămâna asta, când trebuie să merg la lucru, se anunţă soare.

Aşa că am alimentat cu benzină (care a revenit la preţuri mai rezonabile, deşi tot scumpă e, la $3.549 pentru un galon) şi am pornit. Drumul bun, deloc aglomerat, a durat cam 50 de minute. După cum se poate vedea pe hartă, am drum destul de direct, „drept” cum ar veni, aproape de unde sunt eu până aproape de buza oceanului.

Mă uitasem înainte pe hartă după ceva locuri de parcare, pentru că mă aşteptam la aglomeraţie, fiind Labor Day. Dar… spre disperarea comercianţilor, aglomeraţie şi nu prea. Am găsit liniştit un loc de parcare la un McDonalds, la 500 de metri de plajă. Dacă mai mergeam, găseam şi mai aproape, dar a fost ok şi acolo; plus că am avut şi un mini-şoc – veţi vedea mai încolo de ce.

Aşa, am ajuns la plajă. Care arată cam aşa:

Plajă lungă cât vezi cu ochii, oceanul zdrobitor, atât la propriu, datorită valurilor, cât şi la figurat, lume destulă pentru vremea total înnorată şi nepropice plajei. Probabil or fi dat bani buni pe hotel, transport etc. şi atunci profită de orice moment fără ploaie.

Pentru că văzusem prognoza, nu mi-am luat gogoşarii pentru a intra în apă, aşa că am intrat doar cu picioarele, stând mult timp pe mal, să mă bată apa. Se putea simţi şi de acolo curentul puternic; apa caldă şi foarte plăcută, cu o culoare cenuşiu-galbenă (probabil din cauza curentului de fund) şi înspumată. Ca să vă faceţi o idee despre cum arată, am încercat să şi filmez un pic:

Cât am stat jos, pe prosop, vreo 20 de minute, am primit 2 mostre gratuite (un suc la pungă de aluminiu, gen Tropicana pe vremuri şi 2 cutiuţe de cereale) şi am văzut salvamarul alergând să scoată o ameţită din apă (a supravieţuit). Am mai făcut ceva poze, m-am zgâit la femei (slabă recolta!) şi am plecat, că vroiam să mai ajung şi în altă parte.

Pe strada pe unde am ajuns la plajă este un magazin Ron Jon, aici in Cocoa Beach fiind unul dintre cele mai mari din ţară (de altfel, şi foarte bine poziţionat):

Am intrat, măcar de curiozitate. Ei, bine, e imens:

Am mai multe imagini aici.

Găsiţi de toate aici pentru a fi o beach-girl sau surfer-dude perfecţi. De la nimicuri, suveniruri, amintiri, până la haine de plajă şi echipament de surf, produse mii şi mii! Am şi încercat nişte tricouri şi pantaloni scurţi, cumpărându-mi o pereche de pantaloni până la genunchi, aşa, de vară-toamnă-iarnă-primăvară, cum e aici. Preţuri OK, pentru o staţiune, destulă lume la cumpărături. Un magazin superb, pe 2 etaje, cu cascadă interioară şi lift de sticlă.

Pentru a ajunge la Cocoa Beach, treci peste 2 poduri. De pe unul din ele se vede în depărtare Port Canaveral, locul de unde pleacă o serie de nave de croazieră. Aşa că dacă tot eram în zonă, am zis să mă duc şi până acolo, să văd ce se vede.

M-am întors la McDonalds să îmi iau maşina. După ce am intrat înăuntru să mă spăl un pic, când am ieşit…

Şoc! Care e a mea?

Alături de mine parcase cineva, care tocmai ieşea când făceam eu poza. A văzut şi el ce pozez şi a început să râdă. Ah, a mea e cea din dreapta.

De unde eram eu am ajuns în cam 10 minute la unul din terminale, chiar când ditai nava pleca:

De aici, se puteau vedea alte 2 nave:

Aşa că m-am dus către ele. Zona e foarte bine marcată, parcări de medie durată din belşug, companii de renume în domeniu reprezentate (Disney, Royal Carribean, Norwegian, Carnival; nu dau linkuri, că nu m-au plătit). Am intrat eu într-una din parcările astea, după ce l-am rugat pe nenea de la gheretă să deschidă bariera. Am zis să mă plimb un pic pe acolo, să fac câteva poze şi să plec.

Ei, aş! Nu apuc să fac 2 poze că vine o maşină de poliţie în viteză, cu idiotul de poliţai ţipând la mine prin megafon că nu am voie să fac poze. OK… am dat să mă plimb câţiva paşi, uitându-mă la nava din apropiere (Disney) şi ascultând animatorii încălzind pasagerii înainte de plecare. Idiotul de poliţist accelerează, ajunge la prima intersecţie, întoarce şi se opreşte cu scrâşnet de frâne lângă mine. Cu o faţă de cercopitec, mă întreabă de unde vin. Îi spun că vin din Cocoa Beach şi am venit să văd şi eu navele. El, foarte filosofic: „Deci eşti din Cocoa!”. Nu, sunt din Orlando. La care el „deci îţi cer să pleci!”. OK, prostane, mă duc; nu mai detonez bomba ascunsă în chiloţi!

Dar tot am făcut nişte poze din parcare şi de pe drum. Dacă tot nu era nimeni pe şosea…

Dacă o să îmi permit să merg într-o croazieră, acum ştiu de unde să iau vaporul. Mai e port şi la Fort Lauderdale, Miami şi parcă Tampa Bay.

Pe drumul de întoarcere, am ascultat de sfatul lui nea Gică (care a comentat aici) şi m-am oprit la restaurantul european din Meritt Island Mall:

Pe lângă restaurant, unde am fost îmbiat cu sarmale (au greşit ţinta) şi mici (hmm, abia venit din ţară, nu prea aveam poftă), au un mic magazin (mic în sensul că e un colţ de cameră), unde au ceva produse culinare, conserve, ciocolată, apă minerală (n-am luat Borsec, că încerc să beau neacidulată) şi alcoolice. Ce mi-am luat?

Hehe, nu cred că în ţară am băut vreodată Azuga! Deja e consumată acum. Bună, oricum mult mai bună decât apăraia de Bud Light sau Coors. Vinul rămâne pentru altă ocazie.

Aşadar, o duminică interesantă, în care mi-am înmuiat picioarele în ocean, m-am umplut de nisip (care e fin şi de cam aceeaşi culoare cu cel de la Mangalia; mai închis decât cel de la Clearwater, de care am vorbit într-un post mai vechi), am „gustat” din cultura comerciala a surferilor, am văzut nave imense şi m-am convins că poliţaii sunt la fel de idioţi peste tot. Sper să mai prind zile cu soare luna asta, ca să apuc să mă bag cu totul în apă şi să mai prind ceva plajă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s